Search
Close this search box.

Dastaketa gidatuak

Putxeran egindako mokaduak, jaki tradizionalak, pintxoak, gourmet kontserbak, Kantauriko hegaluzea, itsaskiak eta askoz gehiago, egundoko edariekin uztartuta. Eman izena!

6 €

Irailak 30, larunbata

Showcooking saioa
 

Sukaldaritza-saioa eta dastaketa Óscar García Baldeónen eskutik (Bilboko Txakoli Simón jatetxea).

11:00 - 12:00

Showcooking saioa
 

Sukaldaritza-saioa eta dastaketa Iñaki Zendoiaren eskutik (Orioko Katxiña erretegia).

11:00 - 12:00

Antxoak, Kantauriko kabiarra

Kantauriko kabiarra omen diren antxoak xerratzeko eta garbitzeko master class-a eta dastaketa.

11:30 - 12:30

Galicia Calidade
 

Galiziako ardo harrigarrienak dastatuko ditugu bertako gourmet produktuekin batera.

11:30 - 12:30

Jerez biboteekin
 

Jerez, Sanlúcar de Barramenda eta Puerto de Santamaría: itsasoko ardoen triangelua.

12:30 - 13:30

Garbantzuak abakandoarekin

Garbantzuak eta itsaskien erregea uztartzeko showcooking saioa, Rue del Percebe-ren eskutik.

12:30 - 14:00

Cheese & Wine Lovers
 

Ardoa edatearen plazera areagitu egiten omen da gaztarekin uztartzen denean. Egia ote da?

13:00 - 14:00

Crosta ogia pintxoekin
 

Zallako Crosta okindegiak Euskadiko ogirik sarituenetako bat egiten du, ezin hobea pintxoekin jateko.

13:00 - 14:00

Euskadi: itsas jakiak eta ardoa

Marmitakoa ardo karbonikoekin, hegaluzea txakolinarekin eta bakailaoa ardo apardunekin.

14:00 - 15:00

Jerez eta xanpaina
 

Andaluzia eta Frantzia bertako ardo ezagunenen bidez: antzekotasunak eta uztarketak.

14:30 - 15:30

Pintxo-tailerra Bermeoko kontserbekin

Bermeoko kontserbak osagai nagusitzat hartuta, 3 pintxo gozo-gozo egingo ditugu.

14:30 - 16:00

Arrantza-aldiko hegaluze freskoa

Dastatu artisau-eran arrantzatutako Kantauriko hegaluze solomorik onenak.

14:30 - 15:30

Sukaldaritza
aromatikoa

Gatzak, espeziak, kontserbatzaileak eta zapore-indartzaileak. Zapore biziz betetako ibilbidea.

16:30 - 17:30

Cerveza mar

Itsasoko
garagardoak

Porter, Stout, IPA eta ALE garagardoak, ezaugarri komun batekin: kostaldea eta itsasoa.

16:30 - 17:30

Atlantikoa vs. Mediterraneoa

Eman izena kostalde atlantiko eta Mediterraneoko ardorik adierazgarrienak ezagutzeko.

17:30 - 18:30

Itsasoko destilatuak
 

Mendeetan zehar, itsasoak likore bikainenetako batzuk sortu eta perfekzionatu ditu.

17:30 - 18:30

Algas

Algen eta bestelako itsas produktuen tailerra

 Itsasoaren sakonetik ahosabaira: itsasoko pasta, itsasoko garia eta kodiuma.

18:00 - 19:00

Koktel piraten tailerra
 

Piraten munduan inspiratutako koktelen tailerra eta dastaketa, itsasoko zapore eta sekretuekin.

18:15 - 19:15

Jerez eta xanpaina

Andaluzia eta Frantzia bertako ardo ezagunenen bidez: antzekotasunak eta uztarketak.

19:00 - 20:00

Erregina eta erregea

Xanpain frantsesa eta ostrak, edozein gastronomia topaketaren protagonista bikainenak.

19:30 - 20:30

Ginebra-koktelak

Ginebra-koktelen tailerra eta master class-a: Txileko Patagoniako Gin Carpintero Negro.

20:00 - 21:00

Urriak 1, igandea

Showcooking saioa

Sukaldaritza-saioa eta dastaketa Jon Mentxakaren eskutik (Plentziako Hondartzape erretegia).

11:00 - 12:00

Itsasoko ardoak

Itsaspean sortzen dira ardo hauek, erabateko baretasunean onduta. Dasta itzazu!

11:00 - 12:00

Jerez biboteekin

Jerez, Sanlúcar de Barramenda eta Puerto de Santamaría: itsasoko ardoen triangelua.

12:30 - 13:30

Antxoak, Kantauriko kabiarra

Kantauriko kabiarra omen diren antxoak xerratzeko eta garbitzeko master class-a eta dastaketa.

12:30 - 13:30

Marmitakoa eta Euskal Sagardoa

Ezagutu sagardoa eta ikatzaren ahalmena gure plater tipikoenetako bat modu zoragarrian eraldatzeko.

12:30 - 13:30

Txakolin bereziak eta sushia

Munduko ardo sarituenak eta sukaldaritza japoniarreko mokadu ezagunenaren arteko uztarketa.

12:30 - 13:30​

Portugal: bakailaoa eta ardoak

Bakailao-errezeta mitikoak eta Portugalgo ardo tipikoenak: vinho Verde, Dao, Bairrada…

14:00 - 15:00

Putxeran egindako itsasoko zaporeak

Enkarterriko putxera tipikoetan ikatzaren su txikian egositako itsasoko zaporeak.

14:00 - 15:00

Gazta-familiak eta ardoak

Ardoak zapore hobea omen du gaztarekin edaten bada. Judith Rojas-en eskutik (La Quesería).

14:00 - 15:00

Txakolin berezia eta bakailao-dastaketa

Txakolin barietate berria eta iraultzaileak, Kantauriko bakailao onenarekin konbinatuta.

14:00 - 15:00